Şair Yusuf Kamer'den üçüncü kitap
Kirazlı şair ve emekli din görevlisi Yusuf Kamer'in üçüncü şiir kitabı “Beşinci Mevsim”, Efe Yayıncılık'tan çıktı....
Kirazlı şair ve emekli din görevlisi Yusuf Kamer'in üçüncü şiir kitabı 'Beşinci Mevsim', Efe Yayıncılık'tan çıktı. Şair Yusuf Kamer, kitabıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 'Kitabımda yayınlanan şiirler, son 40-50 seneye aittir. Yayınlanmayı bekleyen pek çok şiirim bulunmaktadır. Kitapta yer verdiğimiz şiirleri bir kuyumcu titizliğiyle tek tek tespit ettik. Beşinci Mevsim şiir kitabında bir yenilik olsun istedik. Hem okuyucuyu yormasın hem de akıcı olsun diye şiirleri 23 başlık altında topladık. Şiirlerimizi alfabetik sıraya koyduk. Şiirlerimiz, 'Ailem' bölümü ile başlayıp 'Yaram Var Benim' bölümüyle sona ermektedir. Kitap, 478 sahifeden oluşmaktadır. Bir şiir kitabına göre çok kapsamlı bir kitap oldu.
'Bütün mevsimleri dolu dolu yaşadım'
Ben, 85 yaşındayım. Bu kitabı benim hayatımın bir özeti olarak düşünebilirsiniz. Bu kitapla üçüncü şiir kitabımı yayınlamış oluyorum. Ben onları evlatlarım gibi görüyorum. Hayatıma dokunan insanları, sevinçlerimi, hüzünlerimi, duygularımı velhasıl tüm yaşadıklarımı bu kitaba sığdırmaya çalıştım. Ben, bütün mevsimleri dolu dolu yaşadım. Şimdi beşinci mevsimi yaşıyorum. Bu kitapta 'Beşinci Mevsim' isminde bir şiirim var. Ondan ilhamla kitabımızın adını 'Beşinci Mevsim' koyduk.
Oğlum, son bir yılını bu kitaba ayırdı. Bu kitapta en büyük emek onundur. Ben, bir baba olarak ona hakkımı helal ediyorum. Ondan memnunum. Duam odur ki o da evlatlarından hoşnut ve memnun olsun. Bu vesileyle kitabın basımını gerçekleştiren Efe Ofset ve Matbaacılık adına Sayın Metin Dursun'a, kitabın grafik ve tasarımını yapan Sayın Mustafa Koçak'a, kitabın tashihi ve imlasında yardımlarını esirgemeyen Sayın Ahmet Semerci'ye, kitaba önsöz yazan yazar ve şair Sayın Mehtap Altan'a ve kitabın kapak görseli çalışmasını yapan resim öğretmeni Sayın Emel Çevikcan'a teşekkür ederim.'
Şair Yusuf Kamer, Beşinci Mevsim kitabı da çevresinde gözlemlediği olayları bir kuyumcu hassasiyetiyle gönül terazisinde tartarak anlatmaya çalışmaktadır. Kırmadan, incitmeden, sevgi dolu yüreğiyle Yunus misali canlara can, sevgiliye canan oluyor. Bazen de başını dağlara vuruyor Köroğlu misali. Atlıyor atına köyünün yaylasını ovasını, dağını ve bağını dolaşıyor. Ulupınar'da soluklanıyor, Çiftlliktepesi'nde çocukluğunu, Soğukgöl'de gençliğini sorguluyor. Üç Şehitler Tepesi'nde ellerini açıp dualar ediyor memleketin selameti için. Bazen de gözü olmayana göz, sözü olmayan söz, elsize el, gönülsüze gönül oluyor halk ozanı misali.
Osman Toka